Lunchseminarium i Växjö: Nudging

STD-företagen Region Kronoberg bjuder in till ett spännande seminarium om nudging.

magnus_g.jpgNudging handlar om att med små puffar hjälpa människor att ta beslut som gynnar dem själva, miljön och samhället utan att för den sakens skull begränsa valmöjligheter.

Forskning visar att enbart kunskap och värderingar sällan leder till handling. Det är helt andra faktorer som påverkar hur vi beter oss. För att hjälpa oss att ta beslut som är bäst för oss själva, samhället och miljön, har forskare tagit fram en rad metoder. Dessa metoder, som kallas nudging, används nu i över 100 länder för att hjälpa människor att gå från kunskap till handling.

Visste du exempelvis att vi väljer nyttigare mat om vi får bestämma vad vi ska äta några dagar i förväg, är ärligare om vi signerar blanketter högst upp, köper mer av en vara om det finns färre alternativ och använder mindre el om vi vet hur mycket grannarna använder.

Nudging är aldrig tvingande eller begränsande, det är bara en liten vänlig puff i rätt riktning. Att placera frukt i ögonhöjd är nudging, att förbjuda skräpmat är inte nudging.

Seminariet kommer ge dig praktiska verktyg som du kan använda i din yrkesroll, men även privat, för att hjälpa fler att gå från kunskap till handling.

Avgift: 500 kronor/deltagare inkl lunch (moms tillkommer)

Anmäl dig senast den 5 maj.

Om föreläsaren

Magnus Gustafsson (bilden) är en kommunikations- och beteendestrateg med mer än 20 års erfarenhet av kommunikationsarbete. De senaste åren har Magnus kompletterat sin kommunikationskompetens med studier inom beteendeekonomi och gamification. Sedan hösten 2016 driver Magnus företaget Dristig Kommunikation som erbjuder tjänster inom nudge, kommunikation och webbkommunikation. www.dristigkommunikation.se

Även icke-medlemmar är välkomna att anmäla sig. Antal platser är begränsat. STD-företagen förbehåller sig rätten att ställa in seminariet vid för få anmälningar.