Svenska Teknik&Designföretagen i Almedalen 2016

#minförstabostad – innovativa bostadslösningar

 

Obs! Se webbsändning av seminariet längre ned på denna sida.
 

 

#minförstabostad – innovativa bostadslösningar. Här får vi flera exempel på vad ”min första bostad” kan vara och även förslag på hur vi kan hjälpa unga och nyanlända att ta ett första steg in på bostadsmarknaden.
 

Seminarium:

Hur skapar innovation bostadslösningar för unga och nyanlända?


Onsdagen den 6 juli • kl 09.30-10.30
Plats: Restaurang Amarillo, Schweizergränd 5, Visby

Bostadsmarknadens kris är allvarlig och akut. Bostadsköerna är rekordlånga och bopriserna på ägda lägenheter skenar. Ungdomar och nyanlända är två grupper som är särskilt utsatta. Hur kan vi skapa innovativa första boenden för dessa grupper?

Medverkade gjorde:
Ulrika Hägred, Boverket, Kajsa Crona, Sweco, Ulla Bergström, White, Olga Allpere Stintzing, AIX, Cecilia Holmström, Tengbom, Mårten Roslund, Grön Ungdom, Louise Meijer, MUF, Andrea Törnestam, SSU, Carl-Johan Schiller, KDU, Magnus Höij, STD-företagen, Anders Persson, STD-företagen


Webbsändning


Bilder från seminariet


Anlita oss gärna när du behöver en expert eller sakkunnig till ditt seminarium eller event.


Vår VD Magnus Höij och Näringspolitiske chef Anders Persson är på plats i Almedalen hela veckan. De deltar gärna i debatter som berör konsult- och arkitektbranschen samt samhällsbyggnad. Kontakta dem om ni vill att de ska delta i just era seminarier. Se kontaktuppgifter nedan.

Magnus Höij pratar gärna om strukturomvandling och näringslivets utveckling, forskning och innovation, digitalisering av samhällsbyggnadssektorn och hur byggpolitik borde bli samhällsbyggnadspolitik.

Anders Persson pratar gärna om strukturomvandling och näringslivets utveckling, om tjänsteföretagens villkor, om skatt på arbete och företagande, om forskning och innovation, om upphandling, om bostadspolitik och en hållbar utveckling.


 

Test

Almedalen2016kvadrat.jpg