Svenska Teknik&Designföretagen i Almedalen 2017

Almedalen2017utantext.jpg

 

Frukostseminarium:

"Sverige skriker efter ingenjörer – vad kan högskolan göra?"


Tisdagen den 4 juli 2017 • kl 08.30-09.30
Plats: Hästgatan 10, Visby

Se bilder från seminariet >här. Läs >blogginlägg om seminariet.

Klicka på bilden nedan för att se seminariet.

Bostadsbristen är akut, behovet av mer infrastruktur lika så. Det har lett till en mycket stor efterfrågan på ingenjörstjänster. De kunskapsintensiva tjänster som ingenjörsföretag levererar efterfrågas i allt större utsträckning, inte bara i Sverige utan ifrån hela världen. Den dramatiska skillnaden mellan tillgång och efterfrågan på utbildad arbetskraft har medfört en stor brist på kompetens. Bristen är stor i hela landet och leder i vissa fall till att företagen tvingas flytta sin verksamhet till andra länder. Arbetstillfällen går då förlorade och Sverige tappar konkurrenskraft och viktiga källor till innovation. Det svenska samhället skriker efter ingenjörer. Kompetensbristen är det främsta hindret för företagens tillväxt och hämmar företagens utveckling och skapandet av nya jobb. Vi måste kunna möte den stora efterfrågan på ingenjörer. Vad kan högskolan göra?

Medverkande:

  • Sigbritt Karlsson, rektor, KTH
  • Stefan Bengtsson, rektor, Chalmers
  • Åsa Bergman, vd, Sweco Sverige
  • Jonny Stridh, vd, Pöyry
  • Lotta Werner Flyborg, affärsområdeschef, Projektengagemang
  • Betty Malmberg, riksdagsledamot, Moderaterna
  • Magnus Höij, vd Svenska Teknik&Designföretagen
  • Anders Persson, näringspolitisk chef Svenska Teknik&Designföretagen

Arkitekturvandring med Visbys stadsarkitekt:

"Hur bevarar och utvecklar vi våra historiska stadskärnor? Exempel: Visby innerstad"


Onsdagen den 5 juli 2017 • kl 08.00-09.00
Samlingsplats: Hästgatan 10, Visby

Visby är både kulturmiljö, turistmål och en levande stadskärna. Lyssna på Visbys stadsarkitekt och följ sen med på en vandring runt i staden där vi lär oss mer om utmaningar och möjligheter i den unika stadsmiljön. Hur bevarar och utvecklar vi våra historiska stadskärnor?

Medverkar gör:

  • Christian Hegardt, stadsarkitekt, Visby

Anlita oss gärna när du behöver en expert eller sakkunnig till ditt seminarium eller event.


Vår vd Magnus Höij och näringspolitisk chef Anders Persson är på plats i Almedalen hela veckan. De deltar gärna i debatter som berör konsult- och arkitektbranschen samt samhällsbyggnad. Kontakta dem om ni vill att de ska delta i just era seminarier. Se kontaktuppgifter nedan.

Magnus Höij pratar gärna om strukturomvandling och näringslivets utveckling, forskning och innovation, digitalisering av samhällsbyggnadssektorn och hur byggpolitik borde bli samhällsbyggnadspolitik.

Anders Persson pratar gärna om strukturomvandling och näringslivets utveckling, om tjänsteföretagens villkor, om skatt på arbete och företagande, om forskning och innovation, om upphandling, om bostadspolitik och en hållbar utveckling.

Vi finns på Hästgatan 10

Karta2.JPG