Dubbla vinnare i Guldhuset

I år blev det dubbel glädje i utdelningen av Guldhuset, byggsektorns utmärkelse för unga framgångsrika ledare. Priset delas i år av Madeleine Nordenknekt, Liljewall Arkitekter och Karl Sköld, Peab Speciella Projekt. Madeleine Nordenknekt ansvarar för affärsområdet Utbildning på Liljewall Arkitekter. STD-företagen fick en pratstund med Madeleine.

Den självklara frågan: hur känns det?
"Det känns självklart fantastiskt att bli uppmärksammad för mitt engagemang. Jag är samtidigt stolt och hedrad att få vara del av den fina utmärkelsen."

Vad har ledarskapet för särskild betydelse i konsultföretag?
"Jag känner att ledarskap har stor betydelse i konsultbranschen, där ledarskap behöver finnas i flera former. Främst tror jag på ett ledarskap som väcker engagemang bland medarbetare och kollegor och skapar drivkraft mot gemensamma mål."

Vilka är utmaningarna med att vara arkitekt och ledare?
"Utmaningen är att inse att jag som arkitekt måste släppa detaljfrågor. Och istället vara kommunicerande för att skapa en gemensam målbild i projekten, där mina kollegor får en chans att växa i sitt engagemang. Nyckeln är att sluta fokusera på vad eller hur vi gör saker och istället fokusera på varför vi gör det vi gör."

Vad tror du att det betyder för din utveckling att få utmärkelsen Guldhuset?
"Att få detta pris har fått mig att reflektera över min roll på företaget och kanske ännu mer förstå min betydelse. Och även se möjligheterna hur jag kan lyfta och påverka mina medarbetare till att utvecklas."

Läs även en längre intervju med vinnarna i Byggindustrin, skriven av Per Hindersson.

Läs mer om Guldhuset.