Vad lär vi oss av #buildtech?

Det finns få ställen där kreativiteten syns så tydligt som på Twitter. Det gäller faktiskt även för vår egen bransch.

Jag är övertygad om att framtiden inte bara är i våra egna händer, utan formas av många runt om oss. Och intresset för att bidra till att utveckla samhällsbyggnadssektorn och tjänstesektorn, där vi ju känner oss hemma, är stort. Många fler än de vi träffar på kontoret eller på våra vanliga konferenser funderar just nu på hur byggsektorn, bostadsplaneringen, infrastrukturen och så vidare ska kunna utvecklas och förbättras.

Jag hör till dem som gillar att använda digitala verktyg för att hålla koll på min omvärld. Twitter är en plattform där det mesta samlas, men i synnerhet många av dem som jobbar med ny teknik och innovationer.

En kort sökning på #proptech (för innovationer inom fastighetssektorn), #contech (för konstruktörer) eller #buildtech (för de som vill föra in ny teknik i byggbranschen) leder in till ett antal spännande idéer och projekt. En del kanske självklart, en del är såklart kantbollar som mer handlar om något annat än själva samhällsbyggnadssektorn.

”Men inte minst är det bra att gå utanför sin egen lilla bubbla.”

Men det är en god investering att regelbundet hålla koll på hashtags som dessa på Twitter för att se om det dyker upp något nytt som kommer att påverka oss.

Jag brukar dels hitta enskilda projekt som kan vara värda att hålla koll på. Jag brukar inte sällan hitta spännande resonemang och artiklar som ökar min förståelse av vart vi är på väg. Och dessutom hittar man ofta bra personer att hålla koll på, som i vissa fall säkerligen kommer att hitta på en hel del kreativt framöver.

Men inte minst är det bra att gå utanför sin egen lilla bubbla. Alla som bara rör sig i sina normala kretsar, där vår världsbild ständigt bekräftas av personer som håller med, de borde fundera på om de verkligen rör sig i en utvecklande miljö.

En viktig händelse i veckan för både Almega, STD-företagen och för våra medlemmar är överenskommelsen om flexpension, som efter hårt arbete gick i mål. Läs mer här.

*
Nu stundar en veckas semester med skidåkning i Andorra. Hysteriskt tidigt på lördag morgon ger vi oss av mot Barcelona för att ta bilen upp i bergen. Ett äventyr! Men var lugn: bloggen kommer även nästa vecka.

Trevlig helg!