Är innovation nyckeln till bostadskrisen?

Bostadsmarknadens kris är allvarlig och akut. Bostadsköerna är rekordlånga och bopriserna på ägda lägenheter skenar. Ungdomar och nyanlända är två grupper som är särskilt utsatta. Är innovation nyckeln till bostadskrisen för dessa grupper?

Almedalen väntas i år återigen – trots en dipp förra året – slå rekord med cirka 1700 arrangörer som tillsammans anordnar över 3700 arrangemang. Runt 7000 besökare väntas.

Bostadskris och bostadsbristen är ett av de populäraste ämnena. En sökning på dessa ord i Almedalsprogrammet ger mer än 100 träffar.

Ungdomar och nyanlända är två grupper som är särskilt utsatta. Det råder brist på bostäder för unga i 84 procent av landets kommuner. Motsvarande siffra för nyanlända är 95 procent. Vi på Svenska Teknik&Designföretagen är övertygade om att en viktig pusselbit i lösningen på det här problemet går att hitta med hjälp av nytänk och innovationer – där innovativa lösningar både genom att bygga nytt och genom att nyttja befintliga fastigheter bättre kan leda till betydligt fler bostäder för dessa grupper.

På vårt seminarium i Almedalen ”Hur skapar innovation bostadslösningar för unga och nyanlända?” kommer våra medlemsföretag att lyfta fram nya lösningar på boende och också berätta om vad det är som hindrar dem från att genomföra fler bostadsprojekt. Med på seminariet är också ett antal ungdomspolitiker som kommer att berätta vilka reformer, lagar och regleringar de tycker borde slopas/läggas till för att få fart på skapandet av fler bostäder.

Hoppas vi ses där! Är du inte på plats kan du även följa vårt seminarium som direktsänds på webben, länk till webbsändningen.

Tid: onsdagen 7 juli kl 09:30-10:30 Plats: restaurang Amarillo, Schweizergränd 5B, Visby

Läs mer om Svenska Teknik&Designföretagen i Almedalen.