Fem korta

I veckans fredagsblogg bjuder jag på fem spaningar från fem olika områden. Alla lika intressanta. Håll till godo.

För det första: det har i veckan varit årsmöte i BKK, föreningen som tar fram några av branschens viktigaste standardkontrakt: AB, ABT och ABK. Konsultsektorn kommer i BKK att företrädas av Caroline Lindgren från Sweco samt Per Ångquist från Hifab från och med nu. Först och främst är det översynen av AB och ABT som står på agendan.  

För det andra: vårt nya råd för offentlig upphandling, under ledning av Torbjörn Spetz från Cowi, har sitt första möte på måndag efter lunch, alltså den 20 juni. Där samlar vi tankar om LOU, konsultmäklare, inspel till BKK-arbetet med mera. Plats: Almegas lokaler i Stockholm. Alla medlemmar är välkomna, då vi både informerar om arbetet som gjorts, men också formar arbetet för året som kommer. Vill du vara med så mejla till magnus.hoij@std.se.

För det tredje: Almedalen närmar sig och vi på STD-företagen är på plats. Vi kommer att lyfta frågan om innovation och nytänkande på bostadsmarknaden, men givetvis delta i flera andra aktiviteter. Missa inte vårt seminarium på onsdag förmiddag, läs mer här. Även Almega har ett intressant program, vilket i år äger rum på ny plats: restaurang Amarillo, läs mer här.

För det fjärde: jag har med några kollegor besökt EFCAs årsmöte. EFCA är vår europeiska samarbetsorganisation för rådgivande ingenjörer. Årsmötet arrangerades i år i Sofia i Bulgarien. Högt upp på agendan stod BIM och digitalisering, men även offentlig upphandling och biståndsarbete. Läs mer om EFCA här.

För det femte: vårt samarbete med Trafikverket och Sveriges Byggindustrier fortsätter att vara ett väldigt viktigt forum, som har möjlighet att göra avtryck långt utanför Trafikverkets arbete med rondeller och höghastighetståg. Min kollega Eskil Sellgren samordnar STD-företagens arbete i denna samverkan, så att upphandlingar och arbetsformer fortsätter att utvecklas. Nyfiken på att delta i detta arbete? Mejla i så fall eskil.sellgren@gmail.com.

Helgen är för första gången på evigheter ett oskrivet kort. Kanske sovmorgon? Kanske bio? Kanske långcykling ut på Ekerö? Sortera alla skjortor på färgordning? Ändra formgivning på min sajt? Recensera hotell och restauranger på Tripadvisor? Stoppa egen korv? Ett hav av möjligheter.

Trevlig helg!