Ministerseminarium – snabbsummering

Idag arrangerade vi seminariet ”Smart planering, smart ledarskap och smart policy – för framtida smarta och hållbara städer”. Äntligen, höll jag på att säga. Det har varit mycket men roligt jobb med att få alla bitar på plats.

Men jag törs säga att det har varit mödan värt. Seminariet blev väldigt lyckat! Vi hade två givande paneldiskussioner, med kloka tankar och inspel från branschföreträdare, forskare och ministrar.

Personligen tycker jag att diskussionen om förändringar av attityder och beteenden – en form av ledarskap, skulle man kunna uttrycka det – är spännande. Den tekniska kunskapen finns till stor del redan, men hur gör vi för att uppnå beteendeförändringar? Hur utnyttjar vi den drivkraft och potential som finns i oss alla.

Min förhoppning är att de deltagande ministrarna, Kristina Persson och Mehmet Kaplan, känner att de fick värdefulla inspel i sitt fortsatta arbete. Och att detta blir starskottet i att tänka nytt i allt från våra visioner till vårt konkreta handlande.

Stort tack till alla som var på plats eller följde oss via webbsändning!